Селекционерът на Португалия Фернандо Сантош защити звездата на тима Кристиано Роналдо за представянето му в първия мач на UEFA EURO 2016 срещу Исландия и относно изказванията му към съперника след изненадващото равенството 1:1.

Португалия се готви за двубоя си срещу Австрия в група F на Европейското първенство.

Сантош каза, че Роналдо е бил често фаулиран на терена и обиждан от играчите от пейката на Исландия по време на мача. След двубоя Роналдо каза, че исландците имат "манталитет на губещ".

"Когато хората говорят за феърплей ми става смешно. Ние имаме чувства и понякога реагираме", каза Сантос и добави, че забележките на Роландо са дошли, след като "други хора са показали липса на уважение".

Роналдо пропусна няколко шанса да се разпише и не изигра най-добрия си мач, но Сантош каза, че звездата на Реал Мадрид е важен за националния отбор и ще се представи по различен начин в събота срещу Австрия.

"Той е най-добрият футболист в света. Какво друго мога да кажа? Това е", добави португалският селекционер.

Сантос заяви, че ще направи промени в стартовия състава, но "не революционни", и допълни, че първите резултати всъщност не променят нищо.

"Може би има малко допълнително напрежение, но нищо не се е променило. Ако Португалия и Австрия бяха победили на старта, напрежението щеше да бъде същото", каза той.

Сантош похвали играта на Австрия и заяви, че са много добре организиран тим. /БТА