Италианският футбол е известен със защитния си стил на игра, но "адзурите" не смятат да "паркират автобуса" пред вратата си и да чакат чудо в предстоящия осминафинал срещу еврошампиона Испания на Европейскато първенство.

Селекционерът на Италия Антонио Конте увери, че в утрешния мач неговият отбор ще използва всяка възможност да атакува.

"Когато владеем топката, ще опитаме да ги накажем. Чух много неща за защитата ни и затова, че действаме предпазливо, но ще кажа само: ОК, нека накараме и Испания да внимава за нас. В защита сме добре организирани, но все пак имаме и нападатели. Няма да играем катеначо, а ще атакуваме при всяка възможност", каза Конте на пресконференцията преди мача.

Антонио Конте предупреди, че загубата на Испания от Хърватия в последния мач в групите, може да ядоса допълнително испанците. "Загубите винаги ти дават поуки и влияят добре на концентрацията и гнева да се реваншираш в следващия мач. Бих предпочел Испания да има само победи преди мача с нас", каза още Конте.

"Нужно ни е свръхусилие, за да отстраним Испания. Вярвам, че играчите ми са способни на това", продължи селекционерът на Италия.

Испания още веднъж ще заложи в атака на Алваро Мората, който е добре познат на капитана на Италия Джанлуиджи Буфон от съвместния им престой в Ювентус. "Той все още е млад и не осъзнал колко е добър. Но той е интелигентно момче и умее да чува съветите, които му дават по-опитните", каза Буфон.

Легендарният вратар си припомни финала на Евро 2012, който Италия загуби от Испания с 0:4. "Тогава бяхме изтощени физически и психически, но сега е различно", каза Буфон. /БТА