Отборът на Румъния увеличи серията си от 17 мача без загуба с нулево равенство срещу европейския шампион Испания в проверка, играта в Клуж. Двата състава изиграха интересен двубой, който обаче приключи без голове – 0:0, а испанците остават без победа на румънска земя.

Резерви за Румъния останаха футболистите на Лудогорец Клаудиу Кешеру и Козмин Моци.

Още в 7-ата минтуа Адриан Попа опита удар от дистанция, но не успя да преодолее Касияс, който постави нов рекорд в Европа по брой участия в националния тим, а именно 166 мача.

Испания пък стигна до първия ни по-удобен шанс в двубоя в 10-ата минута, когато Пике намери Давис Силва, но стражът на румънците Чиприан Татарушану изби в корнер. Отново Татарушану се намеси малко по-късно и спаси вратата си след удар на Педро.

Домакините продължиха да търсят нови възможност с бързи контраатаки, а в 23-ата минута Кристиан Капунару пробва мерника си с чудесен удар от далеч, но изпрати топката над вратата.

След нова контраатака Икер Касияс трябваше да се намесва след хубав удар на Богдан Станчу. Опасностите пред вратата на испанците продължиха и в 32-ата минута, когато отново Станчу стреля с глава, но първо Марк Бартра, а после и Касияс предотвратиха евентуално попадение.

Второто полувреме стартира с възможност за испанците след комбинация между Педро и Марио Гаспар в 47-ата минута. Последва корнер, след който Жерар Пике стреля, но право в Татарушану.

Удар на Флорин Андоне в 56-ата минута постави под напрежение защитата на Испания, а в 63-ата и Станчу показа умения, но без да се стигне до гол във вратата на Касияс.

До края на контролата двата тима създадоха още атаки, но така и не успяха да си отбележат попадение.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS