Министърът на младежта и спорта на Франция Патрик Канер също се обяви против връщането на Карим Бензема в националния отбор.

„Мисля, че Бензема не може да играе още за националния отбор. Той продължава да е подсъдим. Ние трябва да имаме респект към националната фланелка. Рано е Карим да се връща като част от отбора на Дидие Дешан“, коментира Канер.

„Аз разбирам желанието на треньора да има на свое разположение най-добрите футболисти. Аз като министър обаче мисля за примера, който ще дадем и за принципите, които ще погазим и за нащата чест. Също така трябва да вземем предвид и правосъдната система. Аз обаче не съм национален селекционер на Франция“, каза още министърът на спорта.

Премиерът на Франция се обяви срещу връщането на Бензема в националния отбор

Пламенна защита за Бензема, дава му надежда за Евро 2016

Апелативният съд на Франция отмени забраната, наложена на Карим Бензема да общува с Матийо Валбуена. Нападателят на Реал Мадрид обаче продължава да бъде подсъдим. 

Остава забраната Бензема да не играе за Франция

Дешан разкрива френските тайни на 12 май

На 4 ноември звездата на Реал Бензема бе арестуван от френската полиция във връзка с шантажа на Валбуена. Атакуващият халф на Лион бе изнудван за пари със секс запис и се оказа, че именно Бензема го е уговарял да плати исканата сума на изнудвачите. Затова на последния му бе предявено обвинение в съучастие в шантаж. Заради скандала той загуби мястото си във френския национален отбор.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS