Прегрешилият френски национал Карим Бензема получи пламенна защита от селекционера на страната Дидие Дешан. Това засили шансовете на нападателя на Реал Мадрид да участва на Евро 2016. 

Футболистът се замеси в секс скандал с изнудване със съотборника си при "петлите" Матийо Валбуена. Заради това беше отстранен от състава и все още има огромна вероятност да не играе на шампионата в родината си. 

"Естествено, че винаги ще защитавам играчите си. Да, вече казах, че Карим е направил грешка и трябва да понесе последствията си. Но не съм аз човекът, който да го съди, има си съдебна система. Аз само мога да изкажа подкрепата си."

"Лошото е, че този скандал засегна двама от играчите, на които разчитам най-много. Не можем да се правим, че все едно нищо не се е случвало, но не знаем всички факти и не е хубаво да говорим предварително. Обичам Карим, но обичам и всички останали. Но моля ви, правете разлика между човека Карим и футболиста Карим."

"Уважавам публичното мнение по този въпрос, но не ми пука за него. Каквото преценя, че е най-доброто за отбора, по време на Европейското, това ще направя. Дори да означава, че няма да се хареса на останалите хора", сподели Дешан.