Още един балкански отбор се представя под всякаква критика в евроквалификациите. Западните ни съседи от Македония се издъниха здраво в гостуването си на футболното джудже Люксембург. 

Комшиите паднаха с 0:1 и позволиха на съперника си да запише първи три точки в тази група. Те пък се свлякоха до последната позиция и са дори зад Люксембург в момента, което е достойно да се сметне за тотален провал.  

В този мач 90 минути за домакините игра бившият играч на ЦСКА Орелиен Жоаким. Той беше и единственият, който опитваше да затрудни противниковата и имаше дори шанс да се разпише, но вратарят Томислав Пацовски се намеси подобаващо и изби изстрела му. 

Иначе Мирко Ивановски и желаният от Левски преди години Даниел Мойсов имаха шансове да донесат трите точки на македонците, но не бяха точни. Най-големият шанс за тях дойде в 85-та минута, когато получиха дузпа. Бесарт Абдурахими обаче с лека ръка я пропиля. 

Това беше наказано от домакините в последните секунди на мача. Тогава Себастиен Тил препарира Пацовски с изстрела си и донесе първата победа в евроквалификациите на родината си и измести македонците в класирането. 

Люксембург вече има четири точки в актива си, което е с една повече от македонците, които са на дъното. Западните ни съседи имат само един успех и шест поражения, като се представят трагично.