Македония назначи Любинко Друлович за селекционер на националния отбор на Македония по футбол с договор за 2 години и половина, предаде агенция Ройтерс от Скопие, като се позова на местната федерация.

Любинко Друлович е бивш югославски национал и има пет шампионски титли на Португалия и четири купи на Португалия като играч на Порто. Досега Любинко Друлович бе селекционер на националния отбор на Сърбия за юноши до 19 години и изведе отбора до титлата европейски шампион за юноши през 2013 година.

В най-тесния кръг кандидати за поста селекционер на националния отбор на Македония, освен Любинко Друлович, бяха и сърбинът Милован Райевац и българинът Любослав Пенев, пише македонската преса.

Любинко Друлович ще наследи на поста селекционер на македонския национален отбор Бошко Джуровски, който бе освободен след загубата от Беларус в квалификационен мач за Евро-2016.

"Имам голямата чест и още по-голямата отговорност да поема длъжността селекционер на националния отбор на Македония, каза Любинко Друлович. Благодаря за моето назначаване на президента на федерацията Илчо Горгиоски и на всички членове на Управителния съвет на федерацията. Всички, които ме познават, знаят, че ще направя всичко, за да оправдая очакванията и да докажа, че моят избор е добра работа за македонския футбол. Имаме още пет мача в квалификациите. Това ще бъде голямо предизвикателство за всички нас. Никой не може да гарантира успех, но можем да свършим много работа. Трябват ни футболисти със силен характер, от които да направим отбор, играещ в името на резултата".

Любинко Друлович, който има 38 мача с фланелката на националния отбор на бивша Югославия, е вторият сърбин, който става национален селекционер на Македония. Първият бе Слободан Сантрач. Любинко Друлович ще бъде представен официално като селекционер на националния отбор на Македония по футбол на 28 април. Македония има минимални шансове да се класира за финалите на Евро-2016, след като има 4 загуби и 1 победа в първите пет мача в група "С" и е на 12 точки след лидера в групата Словакия.