Треньорът на германския национален отбор по футбол Йоаким Льов смята, че неговите играчи са подходили твърде наивно при равенството у дома с Ирландия (1:1) снощи.

Тони Кроос изведе световните шампиони напред в резултата двадесетина минути преди края на европейската квалификация, ала смелите ирландци изравниха чрез опитния Дон О'Шей в добавеното време на срещата.

„Според голът падна от единствения шанс за Ирландия в мача“, коментира Льов, който със сигурност ще има доста да обяснява и заради загубата с 0:2 от Полша преди четири дни. „Ние играхме твърде наивно в заключителните минути. Нямам обяснение на какво се дължи.“

„Не задържахме топката, а в последните 5-6 минути загубихме доста топки в средата на терена или собствената ни половина. Накрая пък играхме с дълги подавания, което не беше правилно. Щом вече бяхме вкарали, трябваше да играем по-освободено.“

„Разбира се, видно е, че на част от играчите, участвали на Мондиала, не им стигна почивката. Нямаме физическа свежест, но също така трябва да сме по-организирани в отбрана. Липсваше ни ширина и дълбочина в атаките, така че на ирландците им беше лесно да се бранят“, допълни Льов.