С гол в 94-ата минута Република Ирландия измъкна точка като гост на Германия в група D на европейските квалификациите по футбол, след равенство 1:1. Джон О'Шей попари надеждите на домакините за победа, след поражението от Полша в предишния кръг. Германия разочарова с представянето си и въпреки, че удължи серията си без поражение като домакин на 18 двубоя, то точката е малка утеха за тима на Йоаким Льов. Ирландците вече имат 7 точки в актива си, а Германия остава с 4 точки след три изиграни срещи в квалификациите.

Домакините тръгнаха мощно в началото на двубоя, като Ерик Дурм удари греда в петата минута, след хубав параболичен удар извън границата на наказателното поле. Десетина минути по-късно първо Антонио Рюдигер, а после и Тони Кроос имаха добра възможност да открият, но пропуснаха. Пак Кроос бе в центъра на събитията в 26-ата минута, но отново не успя да порази вратата на гостите. В края на първото полувреме Юлиан Дракслер стреля опасно, но стражът на Ирландия Дейвид Форд блокира удара.

След подновяването на играта немците продължиха да търсят попадение, като в 56-ата минута след удар на Томас Мюлер Форд отново трябваше да се намесва.

Германия все пак успя да реализира чрез Тони Кроос в 71-ата минута. Кроос откри за 1:0 с плътен удар от 25 метра фронтално срещу вратата на Република Ирландия. Гостите обаче не се предадоха и в 85-ата минута можеха да изравнят, но ударът на Уесли Хулахан бе блокиран.

Ирландия

източник: БГНЕС

Хиксът все пак стана факт, след като в четвъртата минута на добавеното време Джон О'Шей получи удобен пас в наказателното поле и реализира за крайното 1:1.

Стартови състави:

Германия: Нойер, Гинтер, Хумелс, Друм, Рюдигер, Боатенг, Белараби, Дракслер, Кроос, Гьотце, Мюлер

Ирландия: Форд, Уорд, Уилсън, О'Шей, Уелън, Макгийди, Макклийн, Мейлер, Куин, Кийн, Уолтърс

В друг двубой от група D Полша и Шотландия направиха 2:2 и също разделиха по точка. Поляците записаха седма точка в актива си, а Шотландия е четири, колкото има и Германия, след равенството с Република Ирландия.

Домакините от Полша откриха още в 12-ата минута чрез Кжиштоф Мачински, който реализира за 1:0, след като се възползва от грешка в защитата на съперника и вкара в долния ляв ъгъл на вратата. Само шест минути по-късно обаче шотландците успяха да изравнят за 1:1. Шон Малоуни вкара в 18-ата минута, след като Икечи Аня овладя топката от ляво на вратата на Полша и върна към Малоуни, който реализира. До края на първото полувреме и двата тима имаха възможности да поведат. Първо Камил Кросицки в 21-ата минута стреля, но вратарят Дейвид Маршал спаси, а в 35-ата минута Стивън Флетчър пропусна да даде преднина за гостите.

В началото на първото полувреме Аркадиуш Милик бе близо до попадение, но пропусна, а десетина минути по-късно, в 57-ата Шотландия излезе напред в резултата след като Стивън Нейсмит вкара за 2:1. Джеймс Морисън центрира в наказателното поле, а Нейсмит успя да се измъкне от защитата на Полша и отклони топката в мрежата. Домакините хвърлиха доста усилия, за да стигнат до изравняване, като в 62-ата Милис пропусна, но малко по-късно, в 76-ата все пак порази целта за 2:2, след добър пак от Артур Йедричек. Поляците можеха и да стигнат до победата, но в 85-ата минута Себастиан Мила пропусна шанса си.

Полша

източник: БГНЕС

В последната среща за вечерта в група D Грузия победи като гост Гибралтар с 3:0. Грузинците нямаха никакви проблеми и откриха още в 9-ата минута, когато Николоз Гелашвили вкара за 1:0, след асистенция на Чантурия. Десет минути по-късно гостите удвоиха в 19-ата минута чрез Торнике Окиашвили. Ананидзе пусна добре към Окиашвили, който порази вратата на Гибралтар за 2:0. Грузинците превъзхождаха съперника през целия двубой, а третото попадение дойде в 69-ата минута. Негов автор бе Джаба Канкава. Така Грузия записва първа победа в европейските квалификации, след пораженията от Ирландия и Шотландия, както и първи три точки във временното класиране, а отборът на Гибралтар остава с 0 точки в актива си след три срещи до момента.