Мениджърът на Саутхемптън Роналд Куман отрече появилите се в родината му слухове, че ще стане селекционер на Холандия. Те се появиха след разочароващия старт на евроквалификациите под ръководството на легендарния Гуус Хидинк. 

"Лалетата" бяха един от най-силните отбори на Световното първенство през лятото, но стигнаха само до бронз. След шампионата тогавашният мениджър Луис ван Гаал напусна, за да поеме Манчестър Юнайтед и беше наследен от Хидинк. 

Бившата звезда на Барселона е леко обиден на Холандската федерация, че първоначално не е бил избран за поста и сега няма намерение да поема ролята на спасител. Той беше сред кандидатите след напускането на Ван Гаал, но не беше избран тогава. 

"Федерацията изпусна шанса си с мен. Когато напуснах Фейенорд, бях заинтересован от поста, но тогава прецениха да изберат Хидинк. Сега съм мениджър на Саутхемптън и ако толкова ме искат, ще трябва да чакат края на ангажиментите ми с този клуб."

"Много съм щастлив тук и искам да изпълня контракта си докрай. Мнозина се учудиха защо напуснах Фейенорд и дойдох тук, но с всеки ден се убеждавам, че решението ми е било правилно", сподели Куман.