Ако някой се е съмнявал, че Кристиано Роналдо е човекът, който измъква не само Реал Мадрид, но и Португалия от закучени мачове, днес беше опроверган за пореден път. Капитанът на иберийците измъкна тима си от конфузно домакинско равенство срещу Армения и донесе победата с 1:0 с късен гол. 

Носителят на Златната топка беше точен в 72-та минута и пречупи съпротивата на бойките арменци, които до тогава успешно успяваха да отбият набезите към вратата на стража си Роман Березовски. 

ВИДЕО ОТ УСПЕХА НА ПОРТУГАЛИЯ

Роналдо опита поне десет удара към него, някои от тях от фаул, другите от игрови ситуации, но топката или летеше в аут, или намесите на стража и защитата пред него бяха впечатляващи. 

Освен капитана, още Луиш Нани, Рикардо Куарешма и Жоао Моутиньо не можаха да преодолеят стража, докато Хенрих Мхитарян не успя да огорчи и да шокира публиката на домакините в този мач в 25-та минута. Опасните им контри също не се увенчаха с успех. 

Така все пак се стигна до 72-та минута, когато падна дългоочакваният гол. Тогава Рикардо Куарешма стреля, вратарят изби топката, но тя стигна до Луиш Нани, който обаче не я намери добре и тя се дотърколи до Роналдо, чакащ около голлинията. Звездата на Реал Мадрид се разписа едва след втория си изстрел и подпечата трите точки. 

Това позволи на португалците да излязат втори в класирането на групата си с 6 точки, като изостават само с една от лидера Дания, победил днес Сърбия с 3:1 в Белград. Арменците са на дъното само с една точка.