Кристиано Роналдо за пореден път доказа, че носи на гърба си целия национален отбор на Португалия. Звездата на иберийците донесе победата за своя отбор при гостуването в Копенхаген. Поругалия спечели с 1:0 при визитата на Дания, а единственият гол в срещата падна дълбоко в добавеното време.

Португалците се представиха силно, но Каспер Шмайхел демонстрира отличните си умения и бе на път да запази вратата си суха, ако не бе последното докосване на Кристиано Роналдо в срещата. Преди това вратарят излезе на няколко пъти победител в преките сблъсъци с португалската звезда.

Още в 7-та минута Роналдо бе изведен на добра позиция и стреля, като насочи топката в горния ляв ъгъл на вратата на Дания, но Шмайхел спаси. В 25-та минута Кристиано Роналдо центрира в наказателното поле на Дания, след което Луиш Нани стреля, но в страни от вратата на Каспер Шмайхел. Пет минути по-късно Нани отново стреля с глава, но този път изпрати топката над напречната греда.

Дания организира добра атака в 34-та минута, Михаел Крон-Дели отправи диагонален удар, но топката срещна левия стълб на вратата на Руи Патрисио.

Кристиано Роналдо бе изведен сам срещу Каспер Шмайхел в 51-та минута, но вратарят отново излезе победител и успя да спаси удара на португалския футболист.

Николай Бойлесен получи тежка контузия и бе заменен принудително в 54-та минута.

През второто полувреме домакините опитаха да организират няколко опасни атаки, но те бяха доста хаотични и не застрашиха сериозно Руи Патрисио.

Единственият гол в срещата падна в петата минута на добавеното време на срещата. Рикардо Куарешма центрира в наказателното поле на Дания, където Симон Кяер изпусна Кристиано Роналдо, който стреля с глава и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на неубедителния в ситуацията Каспер Шмайхел.

Така Португалия се поздрави с първи успех в евроквалификациите.

Португалия има 3 точки след 2 изиграни мача, докато Дания е с 4 точки след първите 3 срещи.