Европейският шампион Испания стигна до лек успех в домакинството си на един от аутсайдерите в групата Беларус. "Ла фурия" отвя съперника си с 3:0, като интригата приключи още преди почивката. 

Тогава в рамките на една минута Иско и Серхио Бускетс вкараха по едно попадение и направиха остатъка от мача протоколен. И все пак след почивката остана време Педро Родригес да оформи класиката в този мач. 

Мачът започна перфектно за испанците, като първо удар на Санти Касорла беше избит, но в 18-та минута резултатът вече беше открит. Тогава пробив на Хуанфран завърши с овладяване на топката от защитник на Беларус пред наказателното поле. 

Там обаче се намеси Коке, който я открадна и намери Иско пред наказателното поле. Футболистът на Реал Мадрид изстреля силно топката и я насочи в сглобката на вратата, което я направи непосилна за спасяване от вратаря на гостите. 

Още в следващата атака интригата в този мач приключи. Отново Хуанфран проби перфектно по десния фланг и пусна към наказателното поле, но след избиването на защитник на беларусите топката се озова на крака на Бускетс, чийто снаряд беше неспасяем и резултатът набързо стана 2:0. 

До почивката европейските шампиони можеха да направят преднината си и класическа, но пропуски на Санти Касорла и Коке ги лишиха от още едно попадение. То обаче падна малко след подновяването на играта. 

В 55-та минута отново Хуанфран с чудесен пробив намери Педро Родригес в наказателното поле и звездата на Барселона с мощен шут вкара за 3:0. Това тотално успокои момчетата на Висенте дел Боске и те гледаха просто да поддържат преднината си до края. 

Това не се оказа трудна задача срещу отбор като Беларус и така "ла фурия" взе важни три точки. С тях испанците вече имат 9 в актива си и са с еднакъв актив с втория Украйна. Беларус е отписан от битката, след като има само точка, а лидер е Словакия с пълен актив от 4 мача - 12 точки. 

Македония - Словакия

източник: БГНЕС

Това стана възможно след поредната хубава победа, изкована от словаците, при това като гости. Те гостуваха в Скопие на Македония и надделяха с 2:0, като си оплетоха кошницата още преди почивката. Юрай Куцка и Адам Немец се разписаха за успеха с 2:0 и се превърнаха в герои за тима си. 

Резултатът беше открит в 25-та минута, когато Куцка се възползва от прекрасно подаване на Владимир Вайс и направи 1:0. Само 13 минути след това словаците вече водеха с комфортна преднина.

Адам Немец засече подаване на Мирослав Щох, с което за втори път направи безпомощен стража на македонците Пацовски. С умна игра след почивката гостите устискаха преднината си и това им донесе още три ценни точки в актива и вече са с 12.