Вратарят на Манчестър Юнайтед и испанския национален отбор Давид де Хеа получи травма на заниманието на тима днес. Той е с изкълчен пръст, заради който не успя да завърши тренировката. 

24-годишният страж се опита да избие силен изстрел на Пако Алкасер от близка дистанция. Той обаче закачи топката по такъв начин, че се получи доста болезнено изкълчване и това наложи веднага да се намесят лекарите. 

Те го прегледаха и прецениха, че е най-добре не само да не участва повече в заниманието, но и да почива известно време. Това го вади със сигурност от сметките за евроквалификацията с Беларус утре. 

По всяка вероятност Де Хеа няма да е на линия и за приятелския мач с Германия във вторник. За тази битка той беше гласен за титуляр, но явно ще трябва да се даде шанс на третия избраник на селекционера Висенте дел Боксе Кико Касия. Срещу Беларус ще пази ветеранът Икер Касияс. 

Определено вратарят на Манчестър Юнайтед постоянно е преследван от проблеми с националния отбор и това го е ограничило само до три мача с екипа на "Ла Фурия". Въпреки това той е смятан за дългосрочния наследник на Касияс, който вече има 158 мача на сметката си.