Дори завръщането на голямата звезда Златан Ибрахимович в състава на шведския национален отбор не се оказа достатъчно за победа в гостуването на Черна гора. Капитанът на "тре крунур" се разписа в Подгорица, но това не се оказа достатъчно за трите точки, а само за равенството 1:1. 

Ибра изигра първия си мач за родината от септември насам и още в началото показа, че е водещата фигура за скандинавците. В 9-та минута той вкара 51-ия си гол в 101-ия си мач за родината и даде преднина в това дерби. 

Тогава звездата на ПСЖ опита двойно подаване с Ким Шелстрьом, но след грешка на защитник на Черна гора, топката се върна у него в малкото наказателно поле, а от там Ибрахимович не прощава - 1:0 за гостите. 

Домакините се хвърлиха да изравняват, но освен няколко опасности от ъглови удари, центрирания и статични положения не успяха да затруднят сериозно вратаря Андреас Исаксон. Все пак и той в края на първата част се намеси подобаващо след изстрел на Стеван Йоветич, за да запази аванса на тима си. 

Нещата продължиха да се развиват по подобен начин и след почивката, като в началото на втората част черногорците претендираха и за дузпа, но не я получиха. Това обаче им се случи в 80-та минута, когато получиха правото да стрелят от 11-те метра. 

Голямата отговорност да застане зад топката пое голямата звезда на домакините Стеван Йоветич. Силният му и добре насочен удар в долния ляв ъгъл не беше отразен от Исаксон и резултатът стана 1:1. 

Той се запази и до края и все пак той изкачи Швеция на втората позиция с 6 точки от четири мача. Черногорците остават четвърти с 5 точки, а лидер в групата е Австрия с 10. В битката е и Русия с петте си точки.