Нападателят на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович беше избран за девети път за „Футболист на Швеция“. Това е осма поредна „Златна топка“ за Ибра и девета от 2005 година насам. Футболистът не беше изненадан от това, че отново бе избран за най-добър в родината си, тъй като той предсказа това още на миналогодишната церемония.

Любопитното е, че Ибрахимович получи интересен подарък от водещата Ана Бролин, която се пошегува давайки му малка тромба. Футболистът бе в отлично настроение и дори свирна с тромбата за забавление на всички присъстващи.

„Може би има някои хора, на които вече им е писнало да ме гледат всяка година как идвам тук и получавам награди, но аз имам още за вземане, така че ще се видим и догодина“, заяви този път в типичния си стил бившият играч на Интер, Милан и Барселона.

Част от словото на победителя премина в обичайните шеги, но тази година имаше и тъжни моменти. Ибрахимович бе близо да се разплаче, когато отдаваше почит на отишлите си наскоро от този свят заради рак Клас Ингесон и Понтус Сегерстрьом.

„Всички „Златни топки“ са признание, че си се справил добре. Но те нямат никакво значение, ако ти се случи нещо подобно като на Клас или Понтус“, каза Ибрахимович. „Моят брат си отиде наскоро от подобно заболяване и още го преживявам“, добави той.