Световният шампион Германия показа великодушие и не спука от бой аматьорите от Гибралтар в европейската квалификация между двата тима. Играчите на Бундестима взеха своето с 4:0, но определено можеха да са и по-категорични, както бяха останалите им съперници в групата срещу пълния аутсайдер. 

Томас Мюлер вкара два гола за успеха, Марио Гьотце добави още един преди почивката и на практика всичко беше решено. През втората част Йоген Сантос си вкара автогол и оформи крайния резултат. 

ВИДЕО ОТ МАЧА НА ГЕРМАНИЯ ВИЖТЕ ТУК

Иначе още в началото си пролича, че гибралтарците ще са само боксова круша и са дошли да паднат с възможно най-малко. Томас Мюлер можеше да открие още в 4-та минута, но стреля встрани, а после Тони Кроос и Карим Белараби пропуснаха. 

Но крехката гибралтарска крепост в този мач рухна още в 12-та минута и още тогава беше ясно кой ще е победителят. Тогава Шкодран Мустафи центрира от десния фланг, вратарят се намеси аматьорски и изби топката на крака на Томас Мюлер, който от около 7-8 метра не пропусна да открие. 

Веднага след това Лукас Подолски можеше да удвои, но не беше концентриран, а Белараби и Джером Боатенг го последваха с пропуски до падането на втория гол. Все пак успокоителното попадение дойде сравнително рано. 

В 29-та минута Подолски проби отляво на защитата на Гибралтар и центрира перфектно успоредно на голлинията. Там отново беше Мюлер, който нямаше как да сбърка от няколко метра сам срещу вратата и опъна мрежата за 2:0. 

Малко след това Боатенг пропусна с глава поредното положение за Бундестима, но класиката беше оформена още преди почивката. В 39-та минута след многоходова комбинация топката се озова у Марио Гьотце, който направи прекрасна солова акция и нахлу в наказателното поле, преодолявайки с изстрела си вратаря за трети път. 

Все пак точно преди почивката се наложи да се намесва и Мануел Нойер. Но вратарят показа защо е класа и изби удара на Лиъм Уокър от 25 метра. Веднага след това Марио Гьотце не успя да се разпише за 4:0 и така дойде краят на първото полувреме. 

След почивката момчетата на Йоахим Льов определено намалиха оборотите и явно не искаха да унижават съперника си допълнително. И все пак пред Томас Мюлер се откриха няколко хубави шанса, но той ги пропусна. 

Така се стигна до 67-та минута, когато беше оформен и крайният резултат. Това стана след аматьорска грешка и неразбирателство между вратаря и Йоген Сантос от състава на Гибралтар и първият прати топката в мрежата си за 0:4. 

До края германците се забавляваха и пощадиха съперника си от по-тежък разгром. Макс Крузе, Йонас Хектор и Мюлер не бяха точни и всичките 43 520 души по трибуните трябваше да се задоволят "само" с 4:0 срещу боксовата круша в групата. 

Този резултат остави световните шампиони трети в групата, като са с еднакъв актив с Шотландия и Ирландия. И трите тима са с по 7 точки. Такъв развой беше възможен, след като шотландците победиха ирландците на свой терен с 1:0. 

ВИДЕО ОТ ДВУБОЯ НА ШОТЛАНДИЯ

Мачът беше яка битка с много единоборства и малко голови положения. Ейдън МакГийди за гостите и Крис Мартин за домакините изпуснаха най-добрите положения, преди да падне единственото попадение в 75-та минута. 

Тогава шотландците разиграха късо след един корнер, Шон Малоуни направи двойно подаване със Скот Браун в наказателното поле, той му пусна с пета и футболистът на Уигън с прекрасен фалцов изстрел преодоля вратаря на съперника за 1:0. 

С този резултат се оформи и интригата в класирането в групата, в която Полша се откъсна на върха с 10 точки след победата над Грузия. Ирландия, Германия и Шотландия са с по 7, докато Грузия е с 3, а Гибралтар на дъното без актив.