Нападателят на Азербайджан Джихан Йозкара се закани, че отборът му ще се бори само за победи на свой терен в квалификационния цикъл за Евро 2016. Азерите са в група с България, Италия, Норвегия, Хърватия и Малта.

"Групата ми харесва. Тези отбори не ме плашат. Не казвам, че е лека групата, но борбата ще бъде много интересна. Има явен фаворит - Италия, а другите отборите ще се борят за оставащите места. Това е на хартия, а е възможно италианците да се провалят. Никой не им е гарантирал първото място. Вярвам в отбора на Азербайджан. Последният цикъл показа, че можем да се борим за третото място в групата. Взехме точки от Русия, Израел и Северна Ирландия", каза Йозкара.

Според него, това, че тимът му започва срещу България е добър вариант и шанс да започнат успешно цикъла.

"На свой терен напълно може да разчитаме на победа и ще играем за този резултат. Ако стартираме с победа, всичко ще бъде наред. Изобщо аз смятам, че на свой терен трябва да бием всички отбори, защо не е и Италия. В състава си те имат майстори като Пирло и Балотели, но ако играем добре в защита, можем да бием всички. Италия не изглежда толкова непобедима, никой няма да ни вземе точки лесно. В тези квалификации не трябва да заемем място, по-ниско от трето", каза нападателят на Сивасспор. /БГНЕС