Роберто Сориано беше най-щастливият човек след мача  между Италия и Хърватия, след като младокът се появи за първи  път в игра с фланелката на националния тим. Халфът на Сампдория  влезе на терена в 28-та минута на мястото на контузения Мануел  Паскуал, а европейската квалификация от група "Н" завърши при  равенство 1:1, оставило Италия и Хърватия начело на класирането.

"Винаги трябва да бъдеш готов да се появиш в игра,  когато седиш на пейката. През седмицата се подготвяхме много  добре и мисля, че всички футболисти щяха да помогнат на  треньора. Контузиите се случват и резервите трябва да бъдат  готови за смяна. За мен денят беше прекрасен, защото дебютирах.  Роден и отгледан съм в Германия, но да играя за Италия беше  сбъдната мечта за мен. Момчетата ме накараха да се чувствам част от групата още от първия ми ден. Дадоха ми и много ценни  съвети, за което съм им безкрайно благодарен", заяви халфът на  италианския национален тим.

Относно мача, той добави: "Хърватия е качествен отбор  и ни затрудни, но ние се опитвахме да не им оставяме много  пространства за игра в по-тежките моменти от срещата. Когато  вземеш предвид абсолютно всичко, което се случи на терена, то аз мисля, че точката е добър изход от мача за нас", каза Сориано./БТА