Италия и Хърватия завършиха 1:1 в европейска квалификация от група Н играна на стадион "Сан Сиро" в Милано.За домакините реализира Кандрева, а за гостите Перишич.

В 6-ата минута Ракитич стреля от далечна дистанция, а Буфон изчисти кълбото в корнер. В следващата минута Перишич стреля, но отново стражът на "скуадра адзура" се справи.
В 9-ата минута Модрич стреля от средна дистанция.

Антонио Кандрева вкара при първата интересна атака на Италия като с удар от 23 метра направи Субашич безпомощен в 11-ата минута. Хърватия успя бързо да изравни. В 15-ата минута Перишич простреля Буфон, а топката мина под тялото на вратаря на Италия.

В 26-ата минута Модрич получи контузия и беше заменен от Ковачич. Паскуал от домакините също получи контузия и беше заменен от Сориано.

Ранокиа спря удар на Олич в 45-ата минута.

През втората част двата тима продължиха да играят атакуващо, но в главни действащи лица се превърнаха феновете на Хърватия. Серия от димки и бомбички на балканските фенове принуди съдията Бьорн Куиперс да прекрати временно срещата. След временно прекъсване, срещата продължи.

В минутите след прекъсването Ел Шаарави стреля опасно в 77-ата минута, но Вида блокира удара на Фараона. Пет минути по-късно Крамарич стреля доста слабо. Три минути преди края на мача Перишич "прости" на Италия след като удар от 14 метра не попадна в мрежата на Буфон.

В крайна сметка след много перипетии по трибуните двата състава завършиха 1:1 и запазиха статуквото да са на първите две места в нашата група Н с актив от 10 точки.