България може и да гледа през крив макарон за пореден път Европейско първенство, но това не важи за други балкански тимове. Изненадващо или не, но доскорошният аутсайдер Албания е все по-близо до класиране на шампионата на Стария континент догодина. 

Момчетата на Джани де Биази завършиха стратегически 0:0 като гости на прекия си конкурент за второто място Дания. Така двата тима запазиха еднакъв актив от точки - по 11 - но албанците са с мач по-малко и са в по-изгодна позиция. 

Преди почивката двата тима предложиха доста постен футбол и нямаха много положения. Точните изстрели към двете врати се брояха на пръстите на едната ръка. Михаел Крон Дели и Никлас Бендтнер пропуснаха за датчаните, а Бурим Кукели не беше точен за гостите. 

Най-чистата ситуация в този мач дойде в 57-та минута. Тогава след един корнер Николай Йоргенсен се извиси над защитата на Албания и стреля перфектно с глава, но вратарят на противника се намеси великолепно и изби. 

В 65-та минута отново Йоргенсен можеше да донесе трите точки на датчаните, но пак вратарят Етрит Бериша беше непоколебим и отрази поредната опасност пред вратата си. До края домакините имаха инициативата, но така и не превзеха крепостта на Бериша. 

Така двата отбора взеха по една точка и вече имат по 11 в актива си. Те остават зад лидера Португалия, който е с 12 и така два от тези три тима скоро ще определят участниците на Евро 2016. 

В другия мач Сърбия победи Армения с 2:0 в мач без значение. Благодарение на трите точки "орлите" взеха първия си успех в този цикъл и вече се изравниха с този съперник на дъното на класирането с по една точка. Западните ни съседи са с отнети три точки заради инцидентите от мача с Албания миналата година. 

Иначе в този мач автогол на Левон Хайрапетян след удар на Андрия Живкович даде преднина на сърбите в 22-та минута, а в 54-та Адем Ляич направи 2:0 и уби интригата в мача, за да донесе трите точки на съседите.