Националният тим на Албания постигна шокираща победа над Португалия в първа квалификация за двата тима по пътя им към Евро 2014. Тимът на Албания, който бе смятан за абсолютен аутсайдер в днешния мач, в крайна сметка си тръгна с всички три точки. Гостите се наложиха с минималното 1:0, а голът за успеха бе дело на Беким Балай, който се разписа в 52-ата минута след страхотно воле.

Селекционерът на домакините Пауло Бенто реши да не разчита на суперзвездата си Кристиано Роналдо, който според специалиста не е в оптимално физическо състояние.

След попадението на гостите от Албания, домакините се хвърлиха в неспирни атаки, но единственото, до което стигнаха бе удар в гредата на Рикардо Хорта. Луиш Нани също имаше добра възможност, но ударът му мина встрани от вратата.

Така Португалия направи грешна стъпка още в първия си мач от кампанията, докато футболистите на Албания стартират надпреварата в група I с изненадваща победа. В друга среща от същата група, Дания надви с 2:1 като домакин тима на Армения.