Националният тим на Дания започна с трудна победа квалификациите за Евро 2016. „Червеният динамит“ надделя с 2:1 над коравия тим на Армения като домакин в мач от група I. Гостите от Армения поведоха в резултата в началото на второто полувреме, но датчаните показаха характер и успяха да стигнат до първи три точки. Хенрих Мхитарян даде преднина на гостите, но с попадения на Пиер-Емил Хойбйерг в 65-ата и Томас Каленберг в 80-ата, домакините обърнаха нещата в своя полза.

По-късно тази вечер, в друг мач от група I, Португалия се изправя срещу Албания. Другият тим в тази група е съставът на Сърбия.

В група D Ирландия взе ценни първи точки при визитата си на Грузия. Островитяните се наложиха с 2:1, като и двата гола за тях реализира Ейдън Макгийди. За домакините бе точен Окриашвили.

В група F Унгария изненадващо допусна загуба Северна Ирландия. Домакините отстъпиха с 1:2. И трите попадения в мача дойдоха в последните 15 минути. „Маджарите“ поведоха чрез Пришкин, но допуснаха пълен обрат. Макджин и Лафърти осигуриха победата за северноирландците.