Изцепките на черногорските фенове в мача с Англия в Подгорица снощи може да донесе огромни главоболия на националния отбор. Те не спряха да обиждат на расова основа звездите на "Трите лъва", а след края на битката островитяните подадоха официално оплакване до УЕФА. 

От Европейската футболна централа обявиха, че вече са започнали разследване на случая. То е насочено към нарушаване на чл. 14 от Дисциплинарния ѝ правилник, а това може да доведе доста сериозни санкции за черногорците. 

Този член касае расистките проявления от трибуните и най-леката санкция е "частично затваряне на трибунтие" при следващото домакинство на отбора, както и солидна глоба. Проблемът е, че може да има и по-тежки следствия за Черна гора, тъй като феновете хвърляха и предмети по играчите на противника. 

Така може да се достигне и до направо мач без публика, а при повторение на такъв инцидент не е изключено да се стигне и до отнемане на точки от актива на отбора. Това касае пряко и отбора на България, защото и нашият тим е в тази евроквалификационна група и е замесен в битката за едно от първите две места.