Черна гора само раздразни „трите лъва”, Англия с нова победа

Отборът на Англия постигна втора убедителна победа в нашата квалификационна група А за Евро 2020. След гръмкия успех с 5:0 в първия мач срещу Чехия на „Уембли”, днес възпитаниците на селекционера Гарет Саутгейт записаха победа и като гост. Англия се наложи с 5:1 над Черна гора в Подгорица и еднолично окупира първата позиция в групата с пълен актив от шест точки и голова разлика 10:1.

В другата среща от група А, България стигна до равенство 1:1 срещу Косово в Прищина.

 

 

Двубоят очаквано започна с натиск на гостите от Англия. Футболистите на Саутгейт показаха, че ще търсят победата още от първата минута, но изненадващ или не, домакините бяха тези, които първи поразиха целта. Любопитното в случая бе, че Черна гора откри резултата при първата си атака и удар към вратата на Джордан Пикфорд.

Фатос Бекирай се справи добре срещу Майкъл Кийн и намери Марко Вешович, който с хубав удар покрай Пикфорд откри.

След попадението домакините очаквано се върнаха в задни позиции и предимно се отбраняваха в собствената половина. Играчите на Англия пък почти на ходом се опитваха да търсят празните пространства, но трудно успяваха.

След половин час игра обаче логичното се случи. Гостите успяха да стигнат до изравняване на резултата, а точен бе Майкъл Кийн с глава. Той надскочи всички в наказателното поле след центриране на Рос Баркли.

Голът успокои англичаните, които от този момент нататък не оставиха никакво съмнение в крайния си успех. Още до почивката гостите направиха пълен обрат, след като Рос Баркли оползотвори асистенция на Калъм Хъдсън-Одой.

През второто полувреме единствената въпросителна бе колко гола ще инкасира още тима на Черна гора. В 59-ата минута Баркли вкара втория си гол в срещата, за да направи резултат 3:1 в полза на „трите лъва”.

До края на срещата Хари Кейн и Рахийм Стърлинг също успяха да се разпишат, за да оформят разгрома над Черна гора, чийто тим успя да открадне точка от България в първия кръг от борбата в групата преди три дни.