Англия ще пусне жалба в УЕФА заради расистки и ксенофобски прояви от страна на фенове на Черна гора спрямо двама футболисти от състава на „Трите лъва“ по време квалификацията за Евро 2020 между двата тима.

Двубоят в Подгорица завърши с категоричен успех за гостите с 5:1, а след края му селекционерът на англичаните Гарет Саутгейн не скри възмущението си от случилото се и определи като „неприемливо“ отношението спрямо Дани Роуз и Калъм Хъдсън Одои.

„Имаме задължение да защитаваме нашите футболисти. Нямам съмнение какво се случи и ще информираме УЕФА. Неприемливо е“, заяви Саутгейт.

„Когато чуваш подобни неща от феновете е неприемливо. За щастие, УЕФА се отнася коректно в такива ситуации. Роуз и аз чухме маймунски звуци“, каза, на свой ред, Хъдсън Одои.

Междувременно Рахийм Стърлинг засвидетелства подкрепа към съотборниците си в социалните мрежи. Той качи снимка от радостта си след петия гол, чийто автор бе той. На фотото Стърлинг прави жест, че не чува феновете противника, а придружаващият текст гласи: „Най-добрият начин да смълчиш тези, които те мразят (същото се отнася и за расистите)“.