Уест Хем победи Манчестър Юнайтед с 2:1 в мач от 9-ия кръг на Висшата лига. Попаденията за домакините бяха дело на Крисенсио Съмървил и Джаред Боуен от дузпа, а за гостите точен бе Каземиро. Първото полувреме доминацията на "червените дяволи" бе сериозна и трябваше да отбележат попадение, но изпуснаха чисти голови положения. "Чуковете" имаха само един удар по посока на противниковата врата през първата част.

Второто полувреме бе по-равностойно, като в 74-а минута Съмървил откри и в 81-а минута Каземиро изравни. Стигна се до 90-а минута, когато бе най-спорният момент в мача и Дани Ингс бе фаулиран, а главният арбитър чрез ВАР отсъди спорна дузпа в полза на Уест Хем. С изпълнението се нагърби Джаред Боуен, който бе безкомпромисен и се разписа, донасяйки победата на своя отбор.

С този успех Уест Хем е 13-и с 11 точки, докато Манчестър Юнайтед остава на 14-а позиция с 11 пункта на сметката си.

Двубоят започна ударно, като в 3-а минута Алехандро Гарначо достигна късо подаване на границата на наказателното поле и стреля, като опитът му преодоля вратаря, но кълбото се отби от напречната греда.

Малко след това отново Гарначо бе замесен в опасна ситуация, като засече центриране в наказателното поле и намери пространство за удар, но топката премина покрай дясната греда. В 13-а минута Расмус Хойлунд получи чудесно подаване в наказателното поле и пропусна златен шанс, след като Фабиански блесна с феноменално спасяване. Веднага след това Бруно Фернандеш връхлетя върху отбита топка на ръба на пеналтерията, но ударът му премина на косъм над напречната греда.

В 32-а минута Манчестър Юнайтед имаше нов страхотен шанс, след като Диого Далот бе изведен сам срещу вратаря и го преодоля, а след като остана на празна врата, изпрати кълбото над напречната греда, а това определено е един от пропуските на сезона.

В 40-а минута след центриране от корнер на Манчестър Юнайтед на първа греда топката бе отклонена от Алварес към собствената му врата а Фабиански само изгледа как кълбото се отби от напречната греда и по чудо не навести мрежата му.

В добавеното време на първото полувреме Каземиро си освободи пространство пред самата врата и засече топката от свободен удар, като точният му изстрел с глава вероятно щеше завърши във вътрешната страна на дясната греда, но Фабиански демонстрира страхотен рефлекс и отрази.

В 54-а минута Алехандро Гарначо се справи добре, достигайки до центриране от страна на Рашфорд, но след това насочи удара си малко встрани от лявата греда. Веднага след това събитията бяха пред другата врата, като Михаил Антонио шутира след получаването на хубаво подаване, но опитът му от ръба на пеналтерията премина встрани от дясната греда.

В 74-а минута Гарначо допусна грешка, а Уест Хем бързо отне и топката достигна до Дани Ингс в наказателното поле, чийто опита удар, но не сполучи, но кълбото отиде на втора греда, а там бе Крисенсио Съмървил, който внимаваше и завърши клинично, за да даде аванс на "чуковете" - 1:0 за Уест Хем.

В 81-а минута Манчестър Юнайтед отговори, след като Амад Диало изпрати центриране в наказателното поле, а Далот отклони с глава към Зиркзе, който отклони към Каземиро, за да може бразилецът от близка дистанция да отбележи с глава - 1:1.

В 90-а минута Дани Ингс се свлече в наказателното поле, но играта продължи. Впоследствие съдията спря играта и отиде сам на ВАР монитора да разгледа положението. При съответната ситуация Де Лихт връхлетя върху Дани Ингс, който обаче нямаше топката под свой контрол и след контакт с нидерландския бранител падна на земята. Главният арбитър реши, че това е дузпа, като "червените довяли" имаха претенции, че има и игра с ръка, но такава не бе отсъдена. С изпълненията на наказателния удар се нагърби Джаред Боуен, който не остави шанс на Онана и реализира в долния ляв ъгъл на вратата на съперника - 2:1 за Уест Хем.

Съставите на двата отбора:

Уест Хем: 1. Фабиански, 33. Емерсон, 26. Килман, 29. Уан-Бисака, 15. Мавропанос, 24. Родригес, 19. Алварес, 4. Солер, 20. Боуен, 10. Пакета, 9. Антонио

Манчестър Юнайтед: 24. Онана, 20. Далот, 4. Де Лихт, 3. Мазрауи, 6. Мартинес, 14. Ериксен, 18. Каземиро, 8. Фернандеш, 10. Рашфорд, 17. Гарначо, 9. Хойлунд