Английският шампион Манчестър Сити приема новака Саутхемптън в двубой от деветия кръг на Висшата лига. Срещата на стадион „Етихад“ стартира в 17:00 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка на живо с богато видеосъдържание.

„Гражданите“ все още нямат загуба от началото на сезона, но въпреки това са втори във временното класиране с 20 точки, като изостават с една от лидера Ливърпул. Миналата седмица тимът на Хосеп Гуардиола надви трудно с 2:1 след обрат Уулвърхемптън отново на „Етихад“ след късен победен гол на Джон Стоунс. В сряда „небесно-сините“ пък разгромиха с 5:0 Спарта Прага в Шампионската лига, където имат седем точки след първите си три двубоя.

Ситуацията при Саутхемптън продължава да бъде неприятна. Отборът на Ръсел Мартин все още търси първата си победа от началото на кампанията след завръщането си в елита, като до момента „светците“ с актив от само една точка, колкото има и Уулвс, на предпоследната 19-а позиция. Един успех днес, обаче, би ги изкачил точно над опасната зона.

Гуардиола има някои кадрови проблеми, с които трябва да се оправя за днешната среща. Твърдо аут са трайно контузеният Родри, както още Оскар Боб, Жереми Доку и Джак Грийлиш. Под въпрос остават Кевин Де Бройне и Кайл Уокър, който бе болен.

И Ръсел Мартин няма да може да разчита на някои вани играчи в лицето на контузените Гавин Базуну, Рос Стюарт и Уил Смолбоун, а участието на Юкинари Сугавара до последно ще е под въпрос. Райън Фрейзър пък е аут заради червения картон, който получи при загубата от Лестър миналия кръг. Единствената добра новина е завръщането на Джак Стивънс след изтърпяно наказание от 5 мача. Ирландският халф Уил Смолбоун влезе в игра през втората част срещу „лисиците“, но отново почувства болки в бедрото и се нуждае от почивка.

За последно двата отбора се срещнаха през сезон 2022/2023, когато Ман Сити постигна две победи във Висшата лига с 4:0 у дома и с 4:1 като гост, но пък Саутхемптън се наложи с 2:0 на ¼-финалите за Карабао Къп.