Брентфорд победи Ипсуич с 4:3 в зрелищен мач от 9-ия кръг на Висшата лига. "Пчеличките" са 9-и с актив от 13 пункта, докато Ипсуич остава опасно близо до зоната на изпадащите - 17-а позиция с 4 точки от 9 мача.

"Трактористите" започнаха чудесно и в 28-ата минута Сами Шмодикс откри, а само три минути след това Джордж Хърст удвои аванса им. 

В края на първата част обаче Брентфорд се върна в мача с два бързи гола. В 44-ата минута Йоан Уиса остана сам срещу вратаря и успя да го преодолее. Малко след това пък Хаирсън Кларк опита да избие центрирана топка и си отбеляза автогол - така резултатът стана 2:2.

В началото на второто полувреме домакините получиха дузпа, а Брайън Мбемо беше безгрешен от бялата точка. Харисън Кларк получи втори жълт и червен картон в 70-ата минута и така остави Ипсуич с човек по-малко.

Все пак новакът във Висшата лига стигна до изравнителен трети гол в 86-ата минута. Лиъм Делъп засече центриране и изпрати топакта в мрежата на Брентфорд.

Гостите обаче не успяха да издържат с десет човека и допуснаха гол дълбоко в добавеното време. Мбемо нанесе мощен шут от дистанция, който се оказа неспасяем за Ариянет Мурич. Така Мбемо донесе трите точки на "пчеличките".