Изпълнителеният директор на Асоциацията на професионалните футболисти в Англия (PFA) Гордън Тейлър е на мнение, че прекратяването на сезона преждевременно поради епидемията от коронавирус би било несправедливо и няма да изглежда добре. Висшата лига и Английската футболна лига (EFL) отложиха всички мачове до началото на следващия месец и предстои да проведат нови срещи през тази седмица, за да вземат окончателно решение.

Преди дни заместник-председателят на Уест Хям – Карън Брейди заяви, че този сезон във Висшата лига трябва да бъде обявен за нулев, ако не успее да завърши заради пандемията с коронавируса. Но Тейлър казва, че трябва да се положат всички усилия за завършване на всички останали мачове:

„Мисля, че би било несправедливо, не на последно място, разбира се заради Ливърпул. Това би обезценило и онези клубове, които се справиха добре през кампанията. Същото важи и за тези клубове, които са в дъното. Те заслужават да получат шанса да се измъкнат от неприятностите, защото така играта винаги е работила и така е важна конкуренцията“, сподели Гордън Тейлър пред „Sky Sports“.

"Така че мисля, че трябва да направим всичко възможно. Мисля, че ще изглежда наистина странно, ако започнем нов сезон. Това ще бъде незавършена работа зад гърба ни и не мисля, че това би изглеждало добре", допълни още той.

УЕФА също така ще проведе среща във вторник, за да обсъди бъдещето на европейския футбол и, разбира се, дали ще се стигне до отлагането на Евро 2020.

Според Тейлър това би бил правилният ход на действие.

"Мисля, че много вероятно е неизбежно клубният футбол да има предимство пред международните турнири. Очаквам европейското да бъде отменено, вероятно за една година. Надявам се сезонът да бъде удължен и да сме достатъчно гъвкави, за да се справим с това", каза Тейлър.