Заместник-председателят на Уест Хям – Карън Брейди смята, че този сезон във Висшата лига трябва да бъде обявен за нулев, ако не успее да завърши заради пандемията с коронавируса.

Всички срещи в първенството бяха преустановени поне до 4 април, но някои клубове имат усещането, че тази кампания няма да се възобнови.

Ливърпул са на 2 победи от спечелването на първа титла на Англия от 30 години, но според Брейди, ако мачовете не могат да бъдат подновени, тогава битките за златните медали и за оцеляване трябва да бъдат спрени.

Тя, която ще присъства на извънредната среща на Висшата лига в четвъртък заяви следното:

„Не може да се избегне възможността всички нива на Английската футболна лига, както и Висшата лига да бъдат спрени, а сезонът да се обяви за нулев, защото ако футболистите не могат да играят, мачовете не могат да продължат“, започна тя.

„Висшата лига се надява интервалът от 3 седмици да позволи рестарт, но това може да се окаже и в сферата на мечтите. Така че какво следва, ако лигата не може да приключи? Тъй като двубоите в Премиър лийг и Английската футболна лига са засегнати, единственото разумно нещо, което може да се направи е целият сезон да се зачете за нулев“, продължи Брейди.

„Огромен удар за Ливърпул, който може би ще бъде ограбен от първа титла за 30 години. Това ще бъде дискутирано между Висшата лига и клубовете през следващата седмица на извънредна среща“, завършва Карън Брейди.

Обявяването на нулен сезон няма да е прецедент в историята на европейския футбол. Кампания 2004/2005 също е записана в аналите по този начин, след като се разигра аферата "Калчополи", при която титлата на Ювентус бе отнета. От друга страна няма известен случай в големите първенства на Стария континент, при който сезон да не е завършил, но да има посочен първенец на страната.