Отборът на Ливърпул е твърде вероятно да бъде коронован за нов шампион в английския футбол, въпреки че прословутият коронавирус преустанови всички спортни прояви в почти целия свят. Авторитетното издание The Telegraph потвърждава информацията, която гласи, че дори и сезонът да бъде прекратен, то мърсисайдци ще триумфират със своята 19-а титла в историята, макар и мачовете да не се доиграят.

По-рано през миналия месец Telegraph Sport разкри, че няма регламент, който да гласи какво би се случило с даден сезон, ако се случат подобни събития. Но един от директорите в конкретен футболен клуб е разкрил, че има противопоставяне на идеята хората на Юрген Клоп да бъдат обявени за шампиони през този сезон, след като вирусът прави така, че може да направи вторият най-дълго спрян процес в историята на футбола в Англия след Втората световна война.

Лидерът Ливърпул е на 25 точки пред втория Манчестър Сити, а само още две победи в оставащите десет срещи до края на сезона ще осигурят и на практика титлата за актуалния европейски клубен шампион. Според английските критици тази „пропаст” между двата тима не може да бъде скъсена и именно това е причината тимът да бъде плануван за новия шампион на Англия.

Коронавирусът удари английския футбол жестоко, след като правителството и клубовете искаха да избегнат спирането на спорта, но в крайна сметка редица случаи, свързани със заразата принудиха това да стане факт.

Лондонският маратон, шампионата на Шестте нации в Шотландия, английският крикет-тур в Шри Ланка, стартът във Формула 1 и Джиро д’Италия също бяха спрени. „Има нужните аргуменит Ливърпул да стане шампион по различни начини. Това е логично, но дали ще е възможно?”, е допълнил глас от борда на ФА.

Премиър лийг планира да се завърне с футбола си на 3-и април. Датата не е окончателна, като не се знае дали и след този срок ще има футболни събития с официален характер.