Тотнъм успя да вземе разгромна победа в лондонското дерби с Кристъл Палас, разбивайки съперника с 4:0 в сблъсък от поредния кръг във Висшата лига. Хари Кейн се разписа на два пъти в началото на второто полувреме. Дохърти и Сон продължиха разгрома с нови две попадения, за да оформят и крайният резултат. 

41 снимки

Двубоят започна с натиск на "шпорите", като Хойберг и Кейн отправиха не чак толкова застрашаващи изстрели в първите 20 минути. 

След 25-а минута Палас вдигна темпото. Аю и Андерсен се отчетоха с опасни изстрели, а след това и Майкъл Олизе видя как потенциално голов удар беше блокиран. 

В началото на втората част момчетата на Антонио Конте нанесоха удар. След хубаво разиграване през центъра Браян Хил намери Перишич, който качи топката на главата на Кейн за 1:0. 

Само 5 минути по-късно авансът стана двоен. Отново Хил успя да промуши хубав пас към стрелеца, който завърши от труден ъгъл за 2:0. 

Двадесет минути преди края "белите" довършиха интригата с трети гол, който беше дело на Мат Дохърти. В 72-а минута Хюн-Мин Сон успя да се възползва от слаба изява в защитата Кристъл Палас за 4:0. 

Ето и съставите на двата тима:

Кристъл Палас: Гуйта, Клайн, Андерсен, Уорд, Гехи, Шлуп, Дукуре, Олизе, Заха, Езе, Аю;

Тотнъм: Лорис, Ленгле, Дайър, Ромеро, Скип, Дохърти, Хойберг, Перишич, Сон, Хил, Кейн;