Кайл Уокър настоя, че Манчестър Сити не е загубил финала за ФА Къп заради празненствата за титлата във Висшата лига през изминалата седмица. Сити претърпя поражение от Манчестър Юнайтед с 1:2 на стадион "Уембли" в спора за трофея в ФА Къп.

"Празнувахме в неделя, а мачът срещу Юнайтед беше в събота. Това са шест дни. Ако ние, спортистите, не можем да се възстановим за шест дни, тогава няма шанс за никого. Моментът беше подходящ. Клубът, играчите и служителите взеха това решение. Нека не се обвиняваме", коментира Уокър.

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола призна, че е сбъркал тактиката за двубоя срещу Юнайтед, но Кайл Уокър беше категоричен, че поражението не се дължи само на тактиката и футболистите ще поемат своя дял от вината.

"Той е последният човек, в когото ще се усъмня по повод тактиката, защото той е гений с това, което е постигнал. За годините, в които съм тук в отбора, той ме преобрази като играч. Имахме 97 минути, за да спечелим един футболен мач. Всички носим отговорност", добави футболистът на Манчестър Сити.

Кайл Уокър похвали 19-годишният футболист на Манчестър Юнайтед и национал на Англия Коби Майну.

"Какъв талант. Това поколение таланти, което идва, е много вълнуващо. Надявам се, че той може да задържи формата си и за Европейското първенство, ако бъде избран в окончателния състав", каза Уокър.