Полузащитникът на Манчестър Сити Калвин Филипс е бил предложен на няколко клуба от Висшата лига след неубедителния му период под наем в Уест Хем. "Гражданите" го преотстъпиха на "чуковете" през януари до края на сезона, но той не успя да намери място в състава воден от Дейвид Мойс.

Калвин Филипс преживя кошмарен период на "Лондон Стейдиъм", като допусна множество индивидуални грешки, а същевременно не само изгуби място в състава, а и претърпя две контузии. 28-годишният футболист изигра само 10 мача за "чуковете", като дори не взе участие в последните кръгове от Висшата лига.

Сега Евертън е готов да предложи спасителен пояс на Филипс, който със сигурност няма да остане в Манчестър Сити. "Гражданите" трудно биха намерили купувач за Филипс, като е твърдо вероятно да се съгласят да го преотстъпят при "карамелите", които от своя страна ще покрият около 70% от заплатата му.

Друг вариант пред Калвин Филипс е де се завърне в Лийдс, който е готов да върне някогашния си капитан. Ако той се завърне на "Еланд Роуд", ще бъде конкурент за Глен Камара и Илия Груев-младши в халфовата линия на йоркширци. Засега обаче по-вероятно е Филипс да продължи кариерата си в Евертън.