Футболистът на Манчестър Юнайтед – Люк Шоу, отправи послание към феновете на „червените дяволи”, като заяви, че повече от всичко е искал да помогне на отбра във финала за ФА Къп, но просто не е имал възможността да го направи. През миналата седмица бранителят попадна в разширения списък на Гарет Саутгейт за UEFA EURO 2024, въпреки че изигра само 12 мача във Висшата лига. Самият селекционер заяви, че е момента е Шоу е доста далеч от това да бъде готов за игра.

Фактът че попадна в отбора, а не бе в групата на Юнайтед обаче явно е породило някои въпроси сред феновете, заради което Шоу категорично подчерта, че никой не може да се съмнява в неговата лоялност към клуба и в момента не може да играе нито за Манчестър Юнайтед, нито за Англия. Това пък засилва спекулациите, че е много вероятно Шоу в крайна сметка да отпадна от финалния списък на Саутгейт.

„Щастлив съм за момчетата, че вдигнаха трофея през уикенда и завършиха този сезон положително. Въпреки че резултатът бе такъв, какъвто исках, беше трудно да гледам от трибуните. Това определено бе най-разочароващият сезон за мен. Няма нищо, което искам да правя повече, от това да играя и да печеля с Манчестър Юнайтед. Обикновено не реагирам на неща, които виждам в социалните мрежи, но има много хора, които поставят под съмнение лоялността ми към този клуб и ме питат как съм готов да играя за Англия, но не и за Юнайтед“.

„Реалността е, че в момента не съм 100 процента готов нито за едното, нито за другото, но правя всичко по силите си и непрекъснато работя, за да бъда. В този клуб съм от 10 години, преминал съм през върхове и спадове, но когато някой поставя под съмнение моята лоялност, е разочароващо“.

„Най-големият ми фокус в момента е да вляза във форма и каквото и да се случи това лято, ще бъда готов. Благодаря ви за търпението”, гласи част от съобщението на Шоу в неговия профил в социалната мрежа Instagram.