Карлос Тевес е на път да се превърне в трансферна цел номер едно за Ливърпул през лятото, съобщават днес редица издания на Острова.

Аржентинецът ще напусне „Олд Трафорд” в края на сезона, когато изтича договорът му под наем с Манчестър Юнайтед. До този момент единствено от Тотнъм заявиха, че са готови да предложат 18 млн. паунда за футболиста, чиито права се държат от мениджърска агенция.

От щаба на Ливърпул обаче обмислят оферта далеч по висока от тази на „шпорите”, която най-вероятно ще бъде приета от агента на Тевес Киа Йорабчиан. „Червените” ще предложат 26 млн. паунда за аржентинският нападател, а седмичната му заплата ще бъде в размер на 160000 паунда.

„Учудващо е, че Ливърпул разполагат с тези пари, когато собствениците им търсят средства. В Тотнъм вече знаят за това и Тевес е много щастлив”, коментира източник близък до Тевес.

По-рано през седмицата изпълнителният директор на „червените дяволи” Дейвид Гил заяви, че клубът иска да задържи нападателя, а трансферната сума, която се дискутираше бе в размер на 25 млн. паунда. Гил добави, че всичко около бъдещето на аржентинеца ще бъде решено в началото на месец юни.