Бразилският полузащитник на Манчестър Юнайтед Антони заяви, че критиките само подхранват амбициите му да се докаже в Манчестър Юнайтед.

Бившият футболист на Аякс почти непрестанно е критикуван за изявите си след пристигането си на "Олд Трафорд" преди почти две години от нидерландския гранд. В събота обаче той вкара един от редките си голове този сезон при равенството 1:1 с борещия се за оцеляване тим на Бърнли. Попадението бе първо за него през този сезон във Висшата лига.

"Годината е много трудна както за мен, така и за целия отбор, защото резултатите ни не са тези, който очаквахме. Аз съм от тези хора, които приемат критиките. Това ме кара да работя върху слабостите ми. Мисля, че всички в тима сме фокусирани върху това да завършим сезона по най-добрия начин", каза 24-годишният бразилец.

"Предстоят ни още няколко мача във Висшата лига, както и финалът за Купата на Англия. След това трябва да се подготвим добре за новия сезон, за да не повтаряме грешките, които допуснахме до момента", коментира още Антони.

Въпреки неубедителния сезон, Манчестър Юнайтед може да спечели трофей, ако победи Манчестър Сити във финала за Купата на Англия. Дори и това обаче може да се окаже недостатъчно за мениджъра Ерик тен Хаг да запази мястото си в клуба, особено след идването на компанията Инеос като собственик на "червените дяволи". Сър Джим Ратклиф, който е начело на компанията, вече намекна, че повече трансфери като този на Антони, за когото бяхма платени малко над 80 милиона лири на Аякс през 2022 година, няма да се правят.

"Сумата, която бе платена за мен, не ми влияе. Аз знам колко струвам. Парите са си пари и всички говорят за това, но ако всички в тима, в това число и аз, се представяхме на най-високо ниво, никой нямаше да обръща внимание. Това е причина да работя още по-здраво, защото знам, че мога да бъда по-добър. Наясно съм с това, което струвам. Ще продължа да работя и да давам всичко от себе си за отбора. Важно е да имаш такава нагласа и да бъдеш фокусиран. Предстои ни финал, който искаме да спечелим, но трябва да играем по-добре. Остават ни още пет мача и трябва във всеки следващ мач да бъде по-добри, за да можем да вземем трофея, който искаме", завърши Антони.