Българският национал Илия Груев не скри вълнението си преди финалния плейоф за влизане във Висшата лига между отборите на Лийдс и Саутхемптън. Двата тима ще определят последния участник в елита на Англия през следващия сезон.

Лийдс достигна до решителния сблъсък на „Уембли” след категорична победа над Норич в полуфинала, за която Груев имаше основна заслуга, вкарвайки първия гол за крайния успех с 4:0.

Митичният стадион в английската столица ще бъде пълен до краен предел, а Груев вярва, че емоциите по време на финала ще бъдат незабравими не само за него, а и за всички симпатизиращи на Лийдс.

Финалът е в неделя от 17:00 часа и ще имате възможност да го гледате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg също ще проследим на живо интригуващия мач.

“Стадионът ще бъде пълен, а освен това мачът ще бъде гледан от много хора в много държави. Играем футбол точно заради такива мачове. Разбира се, бяхме малко разочаровани след последния мач от сезона, когато разбрахме, че няма да се класираме директно. Сега обаче имаме нов шанс да го сторим и точно затова полфубиналът бе толкова важен. Сега ще бъде още по-добре да отидем на „Уембли” за толкова голямо събитие. Атмосферата и емоциите в този мач ще бъдат невероятни”, сподели Илия Груев-младши.

„В града се усеща колко хора очакват този мач. Чувства се след мача с Норич и е прекрасно, защото много хора говорят само за това. През целия сезон нашите фенове бяха страхотни. Атмосферата срещу Норич обаче бе невероятна. Мисля, си че на „Уембли” нашите фенове ще направят така, че да се чувстваме като у дома, а това ни дава много мотивация и енергия”, каза още той.