Трент Александър-Арнолд е първи избор за селекционера на Англия Гарет Саутгейт за това да започне в полузащитата още в първия мач на „Трите лъва“ на UEFA EURO 2024 срещу Сърбия в неделя, съобщава The Telegraph.

Александър-Арнолд, който е десен краен бранител по презумпция, може да партнира на Деклан Райс в срещата на терена. Звездата на Ливърпул неслучайно е получил фланелката с номер „8“, което означава, че той ще бъде предпочетен пред Конър Галахър, Коби Мейно и Адам Уортън като играч в халфовата линия.

Изданието пише, че Саутгейт лично е избрал Трент да получи фланелката с осмицата на гърба. Александър-Арнолд игра малко повече от половин час като резерва срещу Уелс на Световното първенство в Катар през 2022-а година и пропусна приятелските срещи на Англия през март срещу Бразилия и Белгия поради контузия, когато Саутгейт се надяваше да го изпробва в средата на терена.

Сега, обаче, футболистът на Ливърпул игра и вкара красиво попадение при победата над Босна и Херцеговина миналата седмица, като започна в центъра на халфовата линия, а също така се появи като резерва при поражението от Исландия на същата позиция.