ЦСКА изигра първата си предсезонна контрола в петък срещу Спартак Плевен. Следват двубои с дубъла на Литекс и представянето в събота (18 юли) срещу Оборище (Панагюрище) на "Армията".

На 27 юли (понеделник) ще се изтегли и жребият за първенството в Югозападната "В" група. Самото присъствие на "червените" в тази група ще съживи неимоверно много интереса на феновете към футболната игра в тази група и ще съживи региона около столицата, а и в целия Югозапад. Прeди това също са играни мачове, но с присъствието на ЦСКА нещата стават други.

Мога да си представя каква реклама ще получи първият отбор, с който "армейците" ще играят в това ниво на футбола ни. Медийният интерес ще е огромен, а за хората в съответните населени места ще е истински празник гостуването на тима воден от Христо Янев.

Съответно ще живне и икономиката на съответния град или село, тъй като агитката на "червените" все ще вземе да изпие поне по една вода. Ще е голямо удоволствие за отборите противопоставящи се на ЦСКА да успеят и да откраднат по някоя точка, ще е чудо и радост за местните.

ЦСКА ще се изправи срещу тимове като Балкан (с. Варвара) с население от 2056 жители и Чико (с.Бяга) с 1219 жители.

Съответно по градовете и селата ще има много запалени деца, които ще се радват да видят любимците си на живо.

Във "В" група има и доказани имена с дългогодишен опит в това ниво на футбола като Сливнишки герой (Сливница), Вихрен (Сандански), Велбъжд (Кюстендил), Чепинец (Велинград), Ботев (Ихтиман).

Не бива да се забравят и имената на Миньор (Перник), Пирин (Гоце Делчев) и Рилски спортист (Самоков) достигали и до елитната ни група.

С присъствието на ЦСКА на Югозапад със сигурност и интересът ще е огромен от страна на медиите, а "В" група ще се превърне в една от най-отразяваните от средствата за масова информация.

Предстои ни да видим кой ще е първият официален съперник на ЦСКА във В група, чакаме 27 юли.