Ако по този начин ще оправяме българския футбол, още отсега трябва да е кристално ясно, че няма как да се случи. Всеки път едно и също. Старата песен на нов глас. Обичайните заподозрени отново надигат глава след оставката на Борислав Михайлов. Е, спрягат се и нови лица, но като цяло всичките са побратими.  

Въобще не сме изненадани, че започнаха да се спрягат едни и същи имена. Няма отказване докато не докопат кокала. С малки изключения, вижте в какво състояние е целият български спорт, но рядко се посочват истинските виновници. При скандал или слаби резултати, се набелязва някой човек, който го отнася. В по-честите случаи е периферна фигура. Другите винаги остават в управлението под една или друга форма. Ще ги премятат от един пост на друг, но все са в играта. Ако на едно място не става, кандидатстват на друго. Нали искаме промяна? 

Как е възможно това да се случи, ако президент на БФС стане провалил се спортен ръководител, бивш треньор или директор на футболен клуб? Хора, участвали през последните десет години под една или друга форма, и провалили се на ръководни позиции във футбола, нямат никакво място на президентското кресло на БФС. Няма значение дали са напускали постове. Направили са го не защото са принципни, а просто са изплеснали.

Пагубно ще е да се залага на хора, които нямат дори и бегла представа от мениджмънт, и не могат елементарно да контролират собствените си финанси. Или пък работното им време преминава по задимени стаички и игралните зали, вместо на стадиона. 

Естествено, има и такива, които имат огромно желание и непрестанно са под прожекторите, но просто нямат нужните качества.
Колкото и да е неприятно трябва да признаем, че голяма част от бившите ни най-известни футболисти, са обвързани и зависими. В това число попадат и ръководители на родния спорт. Те са контролирани и тласкани напред с определена цел, която няма да бъде от полза на футбола. Затова много трябва да се внимава с избора на нов президент.

Българският футболен съюз има нужда от успял и независим човек, който не се натрапва постоянно. Човек с възможности и ясна визия за развитието на родния футбол.