Наставникът на ЦСКА 1948 – Валентин Илиев, говори на пресконференцията след загубата от Славия с 0:2 в Бистрица, на която сподели, че поражението не трябва да демотивира отбора, а напротив. Младият специалист каза още, че тимът не си прави сметки, а излиза за победа във всеки един мач.

„Влязохме добре в мача, но направихме, така че да изпаднем в една трудна ситуация без да сме предизвикали противника по какъвто и да е начин, камо ли агресивно. Но, това е част от футбола, за съжаление. Има ги тези грешки. Млади момчета, аз продължавам да вярвам в тях и знам, че ги очаква голямо бъдеще. Да продължават и всичко зависи от тях“.

Снимки: Startphoto.bg
94 снимки

„Не мога да я коментирам. Като изгледам мача, ще имам по-ясно мнение, но в едно бях сигурен –дали е имало или не, не знам, но ситуацията, ако е имало е фал, е настина за червен картон, защото той (Росен Божинов) беше последен в защитата. Моят акцент не е в самото нарушение, а в това как ние изиграхме ситуацията. Още повече сме го говорили това нещо, не само преди този мач, а като цяло. Но, пак казвам – това са млади футболисти и дори тези грешки, по някакъв начин, ще бъдат част от техния растеж. Ако искаме да развиваме такива потенциални футболисти, трябва да имаме търпение и да преболедуваме такива неприятни моменти като днешния“.

„Със сигурност не е само червеният картон, но той повлия много за развитието на двубоя. Естествено, че ще седнем и ще си изгледаме мача, ще анализираме какво трябва да направим по-добре и как да реагираме“.

„На тях им изтичат договорите (Даниел Наумов и Емил Виячки). Това вече дали ще се разберат с клуба или не е нещо, което не зависи от старши треньора. Те са добри футболисти, аз ги харесвам, доказани имена. Но в крайна сметка има ръководни фактори от една страна и футболисти от другата. Трябва да има договорка. Ако не бъдат част отбора, съответно не е имало договорка“.

Снимки: LAP.bg
43 снимки

„Никога не си правя някакви сметки, нито ще си правя. Ще излизаме да търсим победата във всеки един двубой, независимо от странични фактори, като терен, контузени и т.н. Това е наша работа и ние трябва да излизаме с нагласата да направим всичко възможно, за да победим. Един път се получава, днес не получи. Това по никакъв начин не трябва да ни демотивира, а напротив – точно обратното и да се подготвим по най-добрия начин за следващия мач“.

„Не е добро състоянието на Антонио Вутов. Имаше сътресение, така че известно време трябва да почива. Хубавото е, че имаме малко повече време до следващия мач и се надявам да успеем да ползваме някои от контузените ни играчи, защото определено те са хора, които могат да предложат различен облик, особено в офанзивен план“.

„Причината Радослав Кирилов да не играе е, защото, до колкото аз съм запознат, е, че има някаква договорка между клубовете. Дали това е така наистина или не, може да попитате някои от ръководителите. Дали Педриньо ще се върне за следващия мач? Силно се надявам. Това може, обаче, да го каже със сигурност самият той и най-вече медицинският щаб. Аз съм старши треньор, не съм доктор и се консултирам с медицинския щаб. Когато имам зелена светлина, тогава мога да го ползвам пълноценно и на 100%“, заяви Илиев.