Легендата на ЦСКА и българския футбол Петър Жеков не спира да разпалва войната със Стойчо Младенов, която сам започна преди няколко дни. Той призова бившия наставник на "червените" да го съди за твърденията, че уредил жена си и сина си на огромни заплати на "Армията" при последния си престой там. 

"Нека Стойчо Младенов ме съди, аз казвам истината! За всичко това си има документи, които се пазят", заяви Жеков пред вестник "България днес" и сподели, че лично той е уволнил специалиста, докато е бил член на ръководството. 

"Аз и Димитър Якимов уволнихме Стойчо Младенов, тогава бяхме в Надзорния съвет. Това, че сега се е натискал отново за треньор, го знам лично от Гриша Ганчев. И то го каза не само на мен, бяхме 10-12 човека. Питайте го него дали не е вярно", заяви Жеков и продължи да сипе обвинения към Младенов. 

"Питайте и Петър Манджуков дали лъжа за парите. Ако иска, Стойчо да ме съди, много ме е страх, няма да мога да заспя. Само да не му хвръкне главичката, защото много хора му се канят. Защото той ако трябва да връща парите, които е откраднал, цял живот няма да му стигне."

"Стойчо е най-големият мошеник сред треньорите на ЦСКА в цялата история, никой не е взел толкова пари като него. Заради него и Александър Томов-Лупи клубът фалира. Двамата откраднаха 13 млн. лв., осигурени от Манджуков. Десет от тях бяха за дълговете към НАП, останалите за заплати и лагер на отбора", заяви Жеков. 

При отговора си към него на първите му нападки, Младенов на свой ред отбеляза, че му е помогнал, като е платил животоспасяваща операция. Легендарният голмайстор обаче разясни своята гледна точка и обяви, че всъщност се касаело за рутинна процедура. 

"Не бях влизал в болница от времето на соца. Оказа се, че имам проблем с дебелото черво. Трябваше да се отреже част от него и това е, нищо сериозно. Бях приготвил 300 лева за професора и не знаех, че ще трябват още."

"Тогава се обадих в ЦСКА и Кирчо Администратора донесе останалите пари, които после ми удържаха от заплатата. Тя беше чисто 2000 лева и я получавах от време на време. Глупости на търкалета са, че Стойчо ми е спасил живота. Каква животоспасяваща операция? След шест месеца вече не си личеше, че са ме рязали", обясни своето виждане на целия казус Петър Жеков.