Директорът на компанията „Лира Инвестмънтс” д-р Димитър Митев пожела право на отговор по повод разразилия се през деня скандал между легендата на ЦСКА Петър Жеков и бившия наставник на „червените” Стойчо Младенов.

Димитър Митев изпрати до GONG.BG копие от договора на Жеков с ЦСКА по време на управлението на Александър Томов и Лира Инвестмънт в Борисовата градина.

Пред GONG.BG по-рано днес Жеков сподели, че Младенов е „лъжец и мошеник”. Ето и точните му думи: "Каква операция ми е платил този? Лъжец, мошеник. Заради хора като него ЦСКА е в това състояние. С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА. Питайте Манджуков, той знае какво се случи преди време. Операцията ми я плати администраторът на клуба Костов. После ми удържаха 1 500 лева. Така ли ми е платил операцията.”

Публикуваме и отговорът на д-р Димитър Митев, представляващ дружеството „Лира Инвестмънтс А.С.”, което е мажоритарен собственик на акциите на ПФК ЦСКА АД в процесния период.

Публикуваме го без редакторска намеса:

Уважаеми Дами и Господа,

Пиша Ви за предоставяне на възможност за право на отговор на изказване на Петър Жеков, в което твърди, че „ С Лупи откраднаха 13 милиона от ЦСКА. Питайте Манджуков, той знае какво се случи преди време.“, което засяга пряко доброто име на представляваното от мен дружество – „Лира Инвестмънтс С.А.“, което е мажоритарен собственик на акциите на ПФК ЦСКА АД в процесния период.

Г-н Жеков,

Ти си велик и заслужил спортист, което е безспорен факт. Но моля те в емоционалните си изказвания недей да говориш неистини. Нека ти припомня:

1.       ПФК ЦСКА АД отдавна не е държавно дружество и факта, че ти и други легенди на отбора бяхте номинирани и избрани за членове на Надзорния и Управителен съвети  на дружеството бе направено преди всичко от уважение към Вас и Вашите спортни успехи.  Да, имаше и трудово възнаграждение, което получавахте за заемането на тази по същество синекурна длъжност. Може да не ги получавахте всеки път навреме, но за това е имало обективни причини – и подводните камъни от типа „Пакурар“ оставени от старото ръководство или пък други принудителни действия на някой от десетките кредитори.  За доказателство прилагам към настоящото писмо и сканирания договор между представляваното от мен дружество и вас, от което личи, че е налице договорено възграждение, което вие сте получавал.

2.       Кое ръководство помисли за теб и другите легенди –  Васил Божков , „Титан“ или сегашните управляващи? Ти си бил близко до ЦСКА през всичките тези години – кога си срещал по-интелигентни и знаещи ръководители от Александър Томов и Александър Тодоров, които уважаваха легендите на клуба не с почерпка с евтин алкохол, а с дискусия, с уважение, че и с трудово възнаграждение?

3.       Невъзможно е да се открадне нещо, което не съществува. В касата на клуба, когато „Лира Инвестмънтс“ го пое имаше нула лева, а сметките на ПФК ЦСКА АД имаха 25 страници запори от различни кредитори. Както неведнъж сме посочвали задълженията на клуба бяха намалени с около 15 млн.лв. в рамките на две години, а клубът бе капитализиран с качествени футболисти, бе създаден екип, бяха изградени игрища за ДЮШ на място на унищожените кортове, бе ремонтиран частично стадиона, чиято  административна част над ресторанта днес прилича на вход в жилищна сграда в гр. Припят обитавана от наркомани.

4.       А що се касае за Петър Манджуков – да той знае, какво се случи преди време.  Заедно с Юлиан Инджов и с мълчаливото съгласие на Борислав Михайлов, Красен Кралев и Бойко Борисов унищожиха ПФК ЦСКА АД,  в следствие на което държавата претърпя загуба от над  10 млн.лв., десетки кредитори останаха ощетени, а в последствие и феновете бяха силно разочаровани и огорчени.  Мандужков също знае какво се случи със Завода за металорежещи машини – той е специалист във фалирането и унищожаването на работещи и капитализирани предприятия, какъвто беше и ЦСКА преди да попадне в неговите ръце.

Останете със здраве!

д-р Димитър Митев

Лира Инвестмънтс С.А.

Представляващ директор