Националният отбор на България приключи с квалификациите за септември, но ще изиграе още един мач в този кръг от цикъла. Той ще е в Дъблин срещу коравите домакини от Ирландия в приятелска среща, която стартира от 21:45 часа. 

Макар тази проверка да няма заряда на квалификационните мачове, тя ще е важна за "лъвовете". Защото с нея те ще преследват слагането на край на черната серия, която ги е налегнала от края на миналата година насам. 

Българските национали вече осем мача поред нямат победа, като за последно надделяха над Кипър в турнира Лигата на Нациите през октомври миналата година. Освен това записаха поражения в последните си три двубоя, така че определено има за какво да се борят срещу ирландците. 

Селекционерът Красимир Балъков ще направи куп промени в състава, който се появи на "Уембли" и отнесе поражение с 0:4. Голямата част от играчите, подвизавали се в Лондон, ще седнат сега на пейката, а шанс за изява ще получат останалите в групата от 23-има. 

Официален дебют за България ще запишат вратарят Христо Иванов и крайният бранител Георги Пашов. За първия това вече беше потвърдено от Бала, а по този начин той ще стане най-възрастният дебютант в националния отбор на 37 години и 5 месеца. 

Веднага след тази проверка националите се прибират за България или по клубовете си в чужбина. Изявите им в клубните първенства се подновяват още през предстоящия уикенд, преди да дойде следващата пауза през октомври с мачовете от квалификациите срещу Черна гора на 11 октомври и Англия на 14 октомври.