Националният отбор на България отново ще играе пред препълнени трибуни. Модерният "Авива Стейдиъм" в Дъблин, който ще посрещне мачове от Евро 2020, е почти изцяло разпродаден за контролата между Ейре и България.

Двубоят е утре от 21:45 часа, а над 40 000 места вече са заети, съобщиха от местната федерация. Капацитетът на стадиона в ирландската столица е 51 700 места. Родната агитка този път ще бъде прекалено скромна, след като миналата събота над 2500 подкрепяха "лъвовете" на "Уембли".

Интересното е, че митичният стадион в английската столица беше изцяло разпродаден за европейската квалификация с "трикольорите". Над 82 605 зрители изгледаха победата на "трите лъва" срещу селекцията на Красимир Балъков.

Бала, който смята да заложи на изцяло обновен състав, пък вярва, че именно пълните стадиони и атмосферата в тези мачове помагат на тима му да израсне. Както е известно, представителният отбор по футбол на България напълни последно "Васил Левски" именно срещу Ейре през 2009 година, когато срещата завърши 1:1, а "лъвовете" загубиха шансове за участие на бараж за Мондиал 2010 година в ЮАР.

Последните години "трикольорите" често играят пред обидно малко публика в официалните си мачове в центъра на София. Мачовете с Англия и Ейре обаче са на другата крайност, като се очаква общо над 125 000 зрители да са гледали България по трибуните в Лондон и Дъблин.

 
Remaining Time -0:04
Loaded: 0%
 
Progress: 0%