Селекционерът на националния отбор на България Красимир Балъков разкри, че в контролата с Ирландия титуляр на вратата ще бъде ветеранът Христо Иванов. Така той ще спомогне за падането на един от "пенсионерските" рекорди на представителния ни тим. 

Стражът на Етър ще дебютира с националната фланелка в Дъблин и така ще подобри рекорда за най-възрастен дебютант за "лъвовете". Той ще го стори на 37 години, 5 месеца и 4 дни. Така ще задмине покойния вече Христо Христов-Бараката, който за първи път облече екипа на България на 35 години, 4 месеца и 29 дни. 

Бараката държа това постижение над 40 години. Неговият дебют беше на 25 април 1979 г. в контрола с Аржентина, загубена с 1:2 в Буенос Айрес. Впоследствие изигра общо 13 мача за родината, последният от които на 37 години, 6 месеца и 2 дни. 

С появата си на вратата срещу ирландците, Иванов ще нахлуе и в Топ 3 на най-старите играчи, появявали се в официален мач за страната ни. Освен Христо Христов, по-възрастен национал е само наглед недостижимият по този показател Георги Петков, който игра през ноември миналата година срещу Кипър на 42 години, 8 месеца и 2 дни.