Капитанът и най-опитен футболист от националния отбор по футбол Ивелин Попов да бъде част и от треньорския щаб в извънредната ситуация преди двата мача през ноември. Това предложение се обсъжда и може да стане факт в следващите дни, съобщава 24 часа.

Идеята за включването на Попов във временния щаб е базирана не само на лидерските му качества, уважението от съотборниците и на нуждата от обединение и вдигане на духа сред играчите в последните мачове преди важните битки от плейофите в Лигата на нациите през март.

Попето познава най-добре всички свои съотборници - той е неизменна част от националния отбор в последните 12 г. Вече е на седмо място по брой изиграни мачове за “А” отбора на България – 88. Отделно сред обсъжданите мотиви е и фактът, че пред футболния свят той се превърна в олицетворение на позитивен герой на фона на расисткия скандал на евроквалификацията с Англия.

Решението му на полувремето да остане сам срещу феновете на трибуните на стадион "Васил Левски", за да ги успокои и призове да няма обидни скандирания и след почивката, базирани на ескалацията на напрежението, бе похвалено от Маркъс Рашфорд, а по този начин стана достояние на целия футболен свят.

Предвид предстоящите наказания, които УЕФА се очаква да наложи на България, включването на превърналия се в пример за борба за толерантност Ивелин Попов в щаба може да бъде изтълкувано добре и на международно ниво.

Основното решение, което предстои да бъде взето след оставката на Красимир Балъков, е кой все пак да бъде официално или да се води национален селекционер за ноемврийските срещи, лагерът за които трябва да започне след три седмици, а повиквателните за легионерите да се изпратят две седмици преди първия мач.

Експресността, с която трябва да бъде взето решението, предполага, че за мачовете през ноември България ще има временен треньорски щаб. Следващите ни мачове са контрола на 14 ноември с Хаити и последен евроквалификационен мач от груповата фаза срещу Чехия три дни по-късно.