Футболистът на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор по футбол Маркъс Рашфорд, който вкара един от головете за успеха с 6:0 над България, поздрави капитана ни Ивелин Попов. Причината за думите му бяха действията на Попето, който не се прибра на почивката, а отиде да разговаря с феновете във връзка с расистките подвиквания от трибуните. Стореното от него бе забелязано от футболисти и анализатори в Англия, които не пропуснаха да се изкажат расково за него.

lap.bg
74 снимки

"Това, което направи капитанът на България, заслужава похвала. Да стоиш сам срещу феновете, да вземеш правилно решение - затова се изисква кураж и такива действия трябва да се адмирират", написа в социалната мрежа "Туитър" Рашфорд.

"Не е лесно да се играе в такава обстановка и такива неща не трябва да се случват през 2019 година. Горди сме, че надскочихме проблемите и взехме добра победа", сподели още нападателят.

“Браво на Ивелин Попов! Така трябваше да постъпят футболистите на домакините. Представи си да си мислиш, че си нещо повече от друг човек само заради цвета на кожата си. Какво невежество”, написа Гари Линекер.